ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ STEM ON

Science, Technology, Engineering and Mathematics

To STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) αποτελεί μία διδακτική μέθοδο προσαρμοσμένη στην κοινωνία του μέλλοντος, όπως προκύπτει από την εφαρμογή της στα αναλυτικά προγράμματα των ΗΠΑ και των χωρών μελών της ΕΕ. Χρησιμοποιώντας τα γνωστικά πεδία των Φυσικών Επιστημών, της Τεχνολογίας, της Επιστήμης των Μηχανικών και των Μαθηματικών αναπτύξαμε την πρώτη ολοκληρωμένη και πιστοποιημένη σειρά μαθημάτων STEM στην Ελλάδα με πιστοποίηση της Unicert, που είναι διεθνής φορέας πιστοποίησης, αναγνωρισμένος από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

Κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα STEM εστιάζει και σε ένα διαφορετικό γνωστικό αντικείμενο. Με τη μέθοδο αυτή τα παιδιά γνωρίζουν το αντικείμενο από διαφορετικά επαγγέλματα και διερευνούν τα ταλέντα τους πάνω σε διάφορους τομείς. Οι μικροί μας μαθητές - επιστήμονες μέσα από πρόγραμμα STEM ON αναπτύσσουν τις δεξιότητες τους και την κριτική σκέψη τους.

Η υιοθέτηση αυτού του τύπου διδακτικής προσέγγισης αποδεικνύεται προκλητική για διδάσκοντες και διδασκόμενους, καθώς απαιτείται από αυτούς να σπάσουν κάποιους συνήθεις τρόπους σκέψης και δράσης στην τάξη.

Μαθαίνουν:

 • να προγραμματίζουν στην ανοιχτή πλατφόρμα ARDUINO
 • να κατασκευάζουν ρομποτικές μηχανές με ανοιχτό υλικό και ανοιχτό λογισμικό σύμφωνα με το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
 • να αναπτύσσουν τις δεξιότητες της Υπολογιστικής Σκέψης
 • να συνδυάζουν γνώσεις από τα πεδία των Φυσικών Επιστημών, της Πληροφορικής και των Μαθηματικών
 • να αναπτύσσουν εφαρμογές βάσει της μεθοδολογίας STEM
 • να αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και την κριτική σκέψη
 • να αυξάνουν την απόδοση τους στην κατανόηση των εννοιών της φυσικής, των μαθηματικών, της πληροφορικής και της τεχνολογίας, μέσα από οδηγίες ανάπτυξης κατασκευών
 • STEM & Ρομποτική

  Η ρομποτική τεχνολογία αποτελεί εφαρμογή των επιστημών της φυσικής, της μηχανικής των μαθηματικών και της πληροφορικής. Οι επιστήμες αυτές, λειτουργούν ως δομικά στοιχεία της ρομποτικής εφαρμόζοντας μέσα σε αυτή κανόνες και αξιώματα τα οποία οι εκπαιδευόμενοι καλούνται να μάθουν προκειμένου να κατανοήσουν την λειτουργία μίας ρομποτικής κατασκευής. 

  Μπορεί όμως αυτή η διαδικασία να λειτουργήσει και αντίθετα. Χρησιμοποιώντας ρομποτικά μοντέλα ως αντικείμενο μελέτης, μέσα από τη λειτουργία τους, μπορεί να γίνει αντιληπτή η εφαρμογή των αξιωμάτων και πορισμάτων των θετικών επιστήμων. Από όποια σκοπιά και αν κοιτάξει κανείς θα διαπιστώσει πως η ρομποτική αποτελεί ένα πολύ ισχυρό εκπαιδευτικό εργαλείο. 

  Με το STEM η ισχυρή μέθοδος διδασκαλίας της ρομποτικής μπαίνει στην υπηρεσία της κατανόησης των θετικών επιστημών. Οι μαθητές κατανοούν τις έννοιες μέσω των κατασκευών τους και προσεγγίζουν την θεωρία και την πράξη των θετικών επιστημών.

 • Η εκ του μηδενός Δημιουργία

  Τα παιδιά μέσα από τo STEM γνωρίζουν την πραγματική Ρομποτική. Δεν συναρμολογούν απλά προκατασκευασμένα παιχνίδια, αλλά φτιάχνουν τη δική τους ρομποτική μηχανή από το μηδέν μαθαίνοντας το μαγικό κόσμο της Πληροφορικής και τις Ανοιχτές Τεχνολογίες του Μέλλοντος. 
  Η δημιουργικότητα τους δεν περιορίζεται σε κλειστά πρότυπα, αλλά ενισχύεται με ανοικτές τεχνολογίες υλικού και λογισμικού. Οι έννοιες των θετικών επιστημών προσεγγίζονται μέσω του ρήματος φτιάχνω. 
  Τα παιδιά φτιάχνουν κατασκευές STEM και δημιουργούν από το μηδέν το μέλλον.

 •  

  Πιστοποίηση Μαθητή

 • Οφέλη για τον μαθητή

  Αναγνώριση της Προσπάθειας

  Σε μεγάλα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της ΕΕ οι εκτός σχολικού προγράμματος δραστηριότητες είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την εκτίμηση μιας αίτησης εισαγωγής σε αυτά. Η πρακτική ενασχόληση με τις θετικές επιστήμες αποτελεί ισχυρό σημάδι για τις ομάδες αξιολόγησης αιτήσεων.

  Εισαγωγή στην έννοια της Αριστείας.

  Είναι ένα προσωπικό σου επίτευγμα. Η πιστοποίηση λειτουργεί ως κίνητρο για την πειθαρχία και την στοχοπροσήλωση που απαιτείται, όταν υπάρχει απτή ανταμοιβή.

  Εμπιστοσύνη στον εαυτό σου

  Δίνει την πεποίθηση ότι έχεις «περάσει από σαράντα κύματα». Όταν βάζεις στο νου σου ένα στόχο, δημιουργείς ένα σχέδιο, εργάζεσαι σκληρά και φτάνεις σε αυτό. Κερδίζεις εμπιστοσύνη που διαχέεται σε όλες τις πτυχές της ζωής σου.

  Ευκαιρίες Δικτύωσης

  Σε συνδέει με δύο νέες κοινότητες: Την κοινότητα αυτών που κατέχουν την πιστοποίηση και την κοινότητα αυτών που προσπαθούν να την αποκτήσουν. Για παράδειγμα, εάν προετοιμάζεσαι σοβαρά για την πιστοποίηση STEM ON, θα έχεις αμέσως κάτι κοινό με άλλους μαθητές και αυτό μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες δικτύωσης μέσω των τάξεων, του ιστού και των συναντήσεων. Το ίδιο ισχύει και όταν έχεις κερδίσει την πιστοποίηση. Είσαι μέλος του “συλλόγου”.

  Εξασφάλιση Ποιότητας του Προγράμματος

  Η διαδικασία πιστοποίησης εξασφαλίζει ότι σε όλη την Ελλάδα, όπου και αν διδάσκεται το πρόγραμμα STEM ON, τηρούνται υψηλά επίπεδα διδασκαλίας και εκπαίδευσης καθώς οι συμμετέχοντες μαθητές εξετάζονται βάσει διαδικασίας εξετάσεων με μεθοδολογία εγκεκριμένη από την Unicert, που είναι διεθνής φορέας πιστοποίησης, αναγνωρισμένος από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.). 
  Συνεπώς η διδασκαλία του προγράμματος είναι σημάδι της σοβαρής δουλείας που γίνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό σας καθώς η επιτυχία των μαθητών σας κρίνεται αντικειμενικά και μπορεί να αναγνωριστεί.

  Εξέταση Πιστοποίησης

  Η εξεταστική διαδικασία διεξάγεται στο χώρο διδασκαλίας με ηλεκτρονικό τρόπο. Οι ερωτήσεις προκύπτουν από τράπεζα θεμάτων και οι απαντήσεις είναι πολλαπλής επιλογής. Κάθε μαθητής εξετάζεται σε ερωτήματα που είναι διαφορετικά από τον διπλανό του και η όλη διαδικασία επιβλέπεται από επιτηρητές της Unicert, οι οποίοι βρίσκονται στο χώρο εξέτασης. Οι επιτυχόντες θα λάβουν ταχυδρομικά τον τίτλο πιστοποίησης τους.

   

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος

και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

 

Powered by BreezingForms